-PenTeman-

Jangan tidur di buai lena kelak diri sendiri terkena..Jangan biar orang lain merana kelak terpalit diri merana..Jangan dilihat orang dianiaya kelak orang terdekat atau keluarga terasa..

Bangkit lah MAHASISWA!!!Tiada apa dapat menghalangmu dalam MENUNTUT hak sebagai MAHASISWA..Jangan terkongkong dengan Penamaan "PELAJAR"..Teruskan perjuangan..Teruskan AGENDA rakyat..Jangan terasa terkongkong...MAHASISWA KUATtidak kepalang ,Bilangan ramai tiada tentang..Gerak MAHASISWA!!! Tentang mana TIDAK BENAR!!!

Jangan Terikat dengan mana-mana UGUTAN berbaur kekangan..Kenapa ada UGUTAN??kerana mereka sedar bahawa suara MAHASISWA suara RAKYAT!!!SUARA lantang mampu MENGGEGARKAN DUNIA!!

` Jika usul ditolak tanpa ditimbang, suara dibungkam, KRITIK DILARANG tanpa alasan, dituduh subvertif dan mengganggu keamanan, maka hanya ada satu kata..“LAWAN”!!!

Saya menyeru kebanyakan MAHASISWA UNiSEL...BANGKITLAH...Jadilah aktif seperti HARIMAU..Jangan jadikan mentor kepada HARIMAU dalam SANGKAR!!Berani mengaum TIADA tindakan menyusul...Jangan hanya fokous kepada Kuliah tetapi aktiflah didalam berpesatuan kerana itulah yang akan mendewasakan dan mematangkan diri yang bergelar MAHASISWA!!!!BANGKIT LAH!!!

~MAHASISWA SUARA RAKYAT~

Comments (10)

On September 1, 2009 at 6:08 PM , sha filan said...

nak bangkit kut mane nie?
cube bg jalan sket...huhuh
sius nie...

 
On September 2, 2009 at 4:23 AM , nisa said...

~ encik syimi....
td kan.. sy mcm nampak anda melobby rakan-rakan anda di cafe....
kul 3am....
yea ke itu anda..?
sila tinggalkan komen anda...
time kasih.. :D ~


p.s: len kali melobby, ajak PA skali!

 
On September 2, 2009 at 8:48 AM , MUhammad SHAhimi aRIFFfin(mushariff) said...

Dalam menjawab persoalan shafilan..Mahasiswa perlu bangkit mengikut jalan YANG BENAR..bermaksud menentang polisi yang TIDAK BENAR..Bersatu dengan MAHASISWA yang lain dalam merancanakan "AGENDA" MAHASISWA.....

 
On September 2, 2009 at 12:14 PM , Abby said...

shimi aku nk join ko tok tgkkan keadilan mahasiswa..aku dh lme tgu bnde nie beb..asyik kte je yg jdi kuli..

 
On September 2, 2009 at 12:22 PM , cosmethologist thinker said...

Bgus gak ksedaran ni kita pupuk... tapi skrg byk mahasiswa yang hanya pandai bckp dari wat keje... ade yang skadar hangat2 tahi ayam... dan bkerja ade yang hanya ikot kroni... kita sndiri boleh lihat lm organisasi kita.... hu4... no komen...

 
On September 2, 2009 at 12:28 PM , MUhammad SHAhimi aRIFFfin(mushariff) said...

Dalam memupuk kesedaran kita kena bermula dari step pertama..Tiupkan semangat MAHASISWA terlebih dahulu dalam diri mereka..itu langkah pertama..langkah dua menyusul....Mungkin tak semua mahasiswa berminat tetapi kita cuba lah pupuk semangat ke dalam diri mereka....insyaallah kalau ada usaha ALLAH sentiasa disisi hambanya....

 
On September 2, 2009 at 12:36 PM , Abby said...

aku akn wat mahasiswa berminat ngan usaha ko nie shimi...aku akn bntu ko dr blakang..insyaalah....

 
On September 2, 2009 at 1:01 PM , SALSABILA HUMAIRAH IBNI SAFWATULLAH WALIUDDIN said...

Assalamualaikum to my Jimbitz fans
Kita kena jadi golongan YANG CAKAP SERUPA BIKIN...ya benar apa yang cuba diutarakan oleh adik saya a.k.a adik seperdebatan...sewajarnya mahasiswa itu sendiri harus sedar dan bangkit...jangan menjadi katak di bawah gelas....nampak tapi tak mampu nak buat apa pun...nak buat apa?Dan tak cukup dengan sekadar mengeluarkan berjuta RULES dan THEORY tapi akhirnya menemui jalan buntu bagi menyelesaikan permasalahan yang rumit...ROH KEPUNYAAN HARUS DITIUP KEDALAM SETIAP SENDI DAN SARAF MAHASISWA BIAR MENGALIR SEMANGAT PERJUANGAN.Just imagine,MALAYSIA dah MERDEKA 52 tahun tapi MERDEKAKAH MINDA MAHASISWA?MERDEKA DARI ASPEK APA?JENAYAH?SALAH LAKU?

Kerjasama dan kemuafakatan selalu dipinggirkan oleh golongan yang meletakkan dirinya pada darjat yang tertinggi tapi lupa akan PENCIPTANYA...

BERSAMA BERPADU TENAGA JIKA INGINKAN GAGASAN MAHASISWA YANG TIDAK LEMBIK MACAM DADIH ATAUPUN PIMPINAN YANG SERUPA NASI IMPIT YANG ENAK DIHIDANGKAN DENGAN RENDANG MAHUPUN KUAH KACANG...FIKIRLAH...DUNIA MAHASISWA TAK LAMA MANAPUN...TAPI KALAU ASYIK SIBUK BERKEPIT DENGAN AWEKS...BALAKS...macam mana nak membangun...jangankan minda apa pun tak naik...sekadar perkongsian dan nasihat buat diri yang alpa

 
On September 2, 2009 at 4:05 PM , Abby said...

kepada sasalbilah..kte manusia msing2 de tnggungjawab..xterlepas ngan perkara berkepit ngan awek ke balak ke..2 perkara normal..tp kje msti jalan..hope cik sasalbilah paham k..sy xmyokong mne2 pihak tp kte xleh blame orang ske2 ati je...

 
On September 2, 2009 at 4:26 PM , MUhammad SHAhimi aRIFFfin(mushariff) said...

Saya secara peribadi berterima kasih kepada "jimbit's Fan and members" yang menyokong USAHA yang sy cuba bawa..

Kepada Abby,shafilan,nisa,cosmethologist thinker,salsabila dan pelawat lain yang respond saya amatlah berterima kasih...Tambahan pula "bonus" sokongan penuh terhadap usaha-usaha yang sy bawakan ini...

Tiada apa yang dapat saya sisipkan kecuali perkataan jutaan "terima kasih" kepada anda semua...

Pandangan dan saranan anda akan saya rujuk untuk memperbaiki USAHA yang saya bawa..INSYAALLAH...